Senaryosunu Ufuk Gökkaya’nın yazdığı, yönetmenlik koltuğunda ise Ulaş Yiğit Ülker’in bulunduğu Bir Gece filmi, İstanbul’da bir gece temasını işliyor.

Eskiden kimya öğrencisi olan Batuhan, Levent’e olan sözlerini tutmaz ve paraya ihtiyacı vardır. Bu parayı ararken Leyla’dan telefon alır. Leyla ise intihar girişiminde bulunmuştur.

Film tam bu noktadan sonra tam bir Türk Filmi havasına bürünüyor ki sormayın…

Aslında TV filmi desek daha doğru olur. Amatör oyunculuklar ve anlamsız diyaloglar filmin tüm temel taşlarını çökertmiş, bu da filmin kalitesini oldukça düşürmüş. Gereksiz felsefi cümlelerin yanı sıra araya serpiştirilen espri gibi replikler ile komik olamayan filmik komik bir hal almış !

Özgür Emre Yıldırım bu rolün de hakkını vermiş fakat oyunculuk konusunda onun dışında öne çıkabilen birisi yok. Wilma Elles her filmde olduğu gibi bu filmde de aynı karaktere sahip. Hakan Eratik ise tıpkı Panzehir filminde gördüğümüz Kadir Korkut karakterini anımsatan, son görev yapmak isteyen bir tetikçi rolündedir ancak film boyunca çatık kaşları mimiksiz bir hal almış.

Filmde parça parça oynatılan sekanslar kurguyu yapboz tadına sokmuş. Bu tarz kurgularda genelde seyirci için bir merak söz konusudur. Memento/Akıl Defteri filmi bunun en büyük örneğidir elbette. Fakat aynı merak maalesef bu filmde karşımıza çıkmıyor ve film tek düze bir halde ilerliyor.

Bir Gece bir başarısızlık deneme filmidir denilebilir. Gişede de yalnızca 1051 kişi tarafından izlenerek kötü bir sonuç elde etmiştir. Bu durum belki film sahiplerine düşündürecek bir niteliktedir…

Filme notum 2/10